Werelderfgoed De Waddenzee !

Op internet wordt de Waddenzee als volgt beschreven:

De Waddenzee laat op heel eigen wijze zien hoe natuur, planten en dieren zich steeds maar weer aanpassen aan de dagelijks wisselende omstandigheden op het wad. Daar waar zoet rivierwater zich mengt met het zoute zeewater en processen als het getij, wind en het afzetten van zand en slik nog voorkomen, vind je vernuftig aangepaste planten en dieren. Door haar vele gezichten biedt de Waddenzee aan een wonderlijke variëteit van planten en dieren een plek om te leven, te broeden, te zogen, op te groeien, te ruien of te rusten.

Waddenleven – zeldzaam gevarieerd

Het rijkdom aan leven in de Waddenzee is uitzonderlijk. Je vind er niet alleen veel vaste bewoners, maar ook veel bezoekers. Ieder jaar maken maar liefst 10 tot 12 miljoen trekvogels gebruik van het waddengebied. En wist je dat er zo’n 10.000 verschillende planten en dieren op het land en in het water leven? Zo’n enorme variatie als in de Waddenzee vind je nergens ter wereld!

…en wij hebben het voorrecht er vlakbij te wonen. De fotograaf Hans Sas weet als geen ander dit unieke gebied in zijn foto’s te vangen. Ik ben dan ook heel blij dat hij het een goed idee vond om een aantal van zijn foto’s in Finisterre op te hangen. Gasten kunnen op deze manier kennis maken met zijn prachtige foto’s.

Folder Hans Sas foto van Hans Sas in de Pronkkamer

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *