En dan is het tijd om te oogsten…

Nazomer, een tijd van overvloed. Overvloed in de tuin: pruimen die in enorme hoeveelheden van de bomen vallen, appels die bijna rijp zijn, wachtend om vers van de boom gegeten te worden, verwerkt te worden in de appeltaarten, appelmoes, gedroogd in ringen boven de AGA te hangen om daarna  het hele jaar van te snoepen.

We raapten 33 kg pruimen en verwerkten die tot 88 tamelijk grote potten pruimenjam. Heerlijk om bij de ontbijtjes te serveren en zo het hele jaar de smaak van zomerfruit te behouden.

Ernst  probeert de pruimen te laten vallen de oogst 33 kg pruimen    Het proces van pruim naar jam88 potten jam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. Wat een oogst.Leuk om te lezen.
    Groetjes