Wandelen en fietsen

In de omgeving kunt u heerlijk fietsen en wandelen.  Finisterre is  aangesloten bij het fiets-knooppuntennetwerk, nummer 340. Ook bij Alle Fietsers Welkom vindt u uitgebreide informatie over fietsroutes, evenals bij het Fietsenwandelweb  wordt u uitgebreid geïnformeerd.
Via de door u te downloaden app waddenlandroute kunt u nieuw ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes via uw smartphone gebruiken.
Op uw gastenkamer vindt u een knooppuntenkaart met  mogelijkheden zelf uw tocht tevoren vast te leggen via de knooppunten. Daarnaast staan er verschillende wandel- en fietsroutes tot uw beschikking die u langs de mooiste plekjes leiden: zoals o.a. -De Reitdieproute (35km); de Marneroute (32km); De Lauwersland Landschapsroute (39km); De Lauwersmeer route (38km) De fietsroute Kerken, blikvangers in het landschap (30km).
Op deze manier leert u Groningen wel op een heel speciale manier kennen. Ook kunt u kanoën door de oude zee-armen: de Groninger maren. U kunt er een tocht met een “fluisterboot” maken. Boten zijn o.a. te huur in Winsum bij Marenland en bij Café de Hoornstertil in Wehe den Hoorn. Komt u door Mensingeweer, ga dan vooral bij de molen Hollands Welvaart aan. Bij de koffie- en theeschenkerij De Malle Molen kunt u van april tot eind oktober genieten van koffie of thee met verse appeltaart en poffert, een typisch Groningse streekgerecht. Vanuit Pieterburen (op 4 km. afstand) zijn meerdere mogelijkheden om te  wadlopen. Het gaat hier om zwerftochten op het Wad, waarbij u ook weer in Pieterburen terugkomt. Een ervaring om toch minimaal één keer in je leven mee te maken. Bezoek de site Groningengids.nl. Voor nóg meer informatie over Groningen.
Fietshuur: stadsfiets €9,00 per fiets per dag; e-bike € 17,50 per fiets per dag.
wandeltips