Eten en drinken

Voor eerlijke en heerlijke maaltijden kunt u terecht op meerdere plaatsen in de omgeving. Graag helpen we u bij het vinden van een restaurant dat het beste aansluit bij uw wensen. Op de lijst van de culinaire liefhebber mag natuurlijk het Restaurant Onder de Linden in Aduard (ca. 20 km) niet ontbreken.De eigenaars van de voormalige restaurants Korensant in Molenrij en het Schathuys Verhildersum in Leens zwaaien vanaf 2019 de scepter in Café Restaurant Hammingh in Garnwerd .De gastvrouw zal u verrassen met haar enorme kennis van wijnen. Ga op een mooie zomeravond eens langs bij deze legendarische plek, gelegen aan het Reitdiep en ga daar eens lekker op het terras zitten. Ook kunt u aan het Reitdiep heerlijk verblijven bij Café Restaurant Garnwerd aan Zee.
Wat dichter bij huis, in Pieterburen (5 km) vindt u  Waddengenot . Haast op loopafstand (7 km) kunt u lekker eten in De Oude Smidse in Westernieland. Gewoon genieten! Ook niet ver van Finisterre vindt u de nostalgische ingerichte Herberg De Gouden Karper in Winsum (8 km). Ook in bistro Refter kunt u een heerlijke culinaire avond beleven. Lopend door het oude centrum van Winsum en over het sfeervolle dorpsplein waant u zich in een andere tijd. Winsum werd in 2020 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland.  U kunt  ook in restaurant De Molenaar in Onderdendam (11 km) een heel plezierige culinaire avond doorbrengen.  Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in restaurant “t Kleine Oestertje” in Oldehove (15 km), in Restaurant ZK 86 en in De Oude Sluis in het idyllische vissersdorpje Zoutkamp (17 km).
In Lauwersoog Lauwersoog kunt u terecht bij Restaurant Het Booze Wijf, Waddenpaviljoen De Voormalige Noorman en Eetcafé De Werf. Hier varen nog dagelijks de kotters uit om op de Waddenzee hun vis te vangen.
Tenslotte zijn er nog diverse Chinese en Italiaanse restaurants (Warffum en Winsum) en enkele dorpsrestaurants in de nabije omgeving.